Over autisme, hoofdpijn, migraine en triptanen

In deze blog vertel ik het verhaal van mijn man. Het bevat medische info over hem, dus ik heb hem dit uiteraard van tevoren laten lezen. Hij staat er volledig achter dat ik dit deel. Dit is een PERSOONLIJKE ervaring en het zegt niets over wat de invloed van autisme, hoofdpijn, migraine, medicatie of zelfs het eten van mandarijntjes op iemand anders kan zijn. Mandarijntjes? Ja, je leest het goed 🙂

Lees meer »

Als je partner in een meltdown zit

In deze blog vertel ik als partner van mijn man met autisme over wat een meltdown met mij doet en over wat ik op zo’n moment bij hem zie gebeuren. Het is voor hem zelf het zwaarst, dat zie ik en dat weet ik, ik wil dan ook zeker niet de indruk wekken dat ik het moeilijker heb dan hij. Ik schrijf over wat het met mij, met hem en met ons samen doet, maar alles wel met een belangrijke kanttekening. Dit is mijn/ons eigen ervaringsverhaal en ik wil hiermee niets invullen voor andere mensen met autisme of voor andere partners.

Lees meer »

Autisme en hoofdpijn

Autisme en hoofdpijn, is er een verband? Al zolang ik mijn man ken, wordt hij geplaagd door hoofdpijn. Niet alleen een beetje zeurend, maar echt vaak knallende hoofdpijn. Zo erg dat hij zich soms geen raad weet. Soms ook is het migraine, compleet met overgeven. Dat is vooral na drukte of veel stress. Als de drukte wat langer achter elkaar duurt, kun je er op wachten dat de migraine komt. Na een verjaardag is hij ‘s nachts vaak letterlijk ziek. De ‘gewone’ zeurende of knallende hoofdpijn is er bijna dagelijks. Soms eens een dag niet, maar deze hoofdpijnloze dagen zijn in de minderheid.

Lees meer »

Soms is het ook bij ons wat stekelig

Ik begrijp hoe de prikkelverwerking bij m’n man met autisme werkt en ik begrijp meestal ook waardoor overprikkeling komt. Ik zie het zelfs vaak eerder bij hem dan dat hij het bij zichzelf opmerkt. Je ziet z’n hoofd vollopen. Hij wordt dan kortaangebonden en onrustig en kan niets meer verdragen. Beter dan dit kan ik het als partner niet omschrijven.

Lees meer »