MIJN PARTNER HEEFT AUTISME - een gespreksgroep voor partners van iemand met autisme - met respect en een positieve insteek

Belangrijk! Als je interesse hebt om in deze gespreksgroep aan te sluiten, lees dan alsjeblieft eerst dit stuk door. Deze groep werkt op een andere manier dan veel andere groepen die je online vindt. Als niet alle pijlers bij je passen, heeft het indienen van een lidmaatschapsverzoek geen zin. De groepsregels worden hier strak nageleefd, zodat deze vertrouwelijke groep een zo veilig mogelijke plek voor de leden blijft.

Heeft je partner autisme en zou je het fijn vinden om daarover op Facebook op een opbouwende en respectvolle manier te praten met andere partners-van? Als de sfeer en insteek van mijn blogs bij je passen, dan is de partnergroep MIJN PARTNER HEEFT AUTISME misschien iets voor je.

Deze groep werkt duidelijk ANDERS dan de meeste andere groepen. Dit past niet voor iedereen.

Eén van de verschillen met andere (partner)groepen is dat van ieder lid activiteit wordt verwacht. Deze groep is niet bedoeld om alleen stil op de achtergrond in mee te lezen. Onder het kopje Activiteit verderop in dit bericht vind je er meer info over.

👉Na het lidmaatschapsverzoek krijg je direct 3 heel algemene vragen op je scherm en de vraag voor akkoord met de groepsregels. Beantwoord je deze 3 vragen niet of vink je geen akkoord met de regels aan, dan annuleren we je verzoek standaard

👉Hierna krijg je ook ALTIJD een PB (behalve natuurlijk als je verzoek geannuleerd wordt)

De groep is besloten, je vrienden zien niet dat je lid bent en niet wat je deelt.

We zijn geen professionele groep, toch heeft de groep voor veel partners wel een therapeutische waarde. Er worden vaak échte stappen gezet dankzij de helpende inzichten en onderlinge gesprekken.

Gesprekken gaan over het autisme van je partner, over wat autisme in de relatie betekent of over je eigen leerweg hier beter mee om te gaan.

Ik beheer deze groep samen met 4 moderators. We beheren strak op de groepsregels, dus alleen als ALLE onderstaande pijlers passen, heeft het sturen van een lidmaatschapsverzoek zin.

📍Je bent PARTNER van iemand met autisme of je hebt een zeer sterk vermoeden dat je partner autistisch is.

▪️Jullie zijn niet enkel samen voor de kinderen, financiën of woonruimte, maar jullie zijn echt pártners

▪️De groep is niet voor (bijna) ex-partners

▪️Heb je zelf (een vermoeden van) autisme dan kun je niet bij ons aansluiten. Er zijn dan wel voldoende andere groepen waarin je terecht kunt

📍POSITIVITEIT

Een beetje gek misschien, maar ik begin met wat positiviteit NIET betekent. Soms denken mensen dat alles wat hier gedeeld wordt positief moet zijn, maar dat is niet zo. Geen enkele relatie, met of zonder autisme, is alleen maar positief. Ook in deze groep worden problemen of zwaardere situaties besproken.

▪️Er is een zekere balans in wat je deelt. Je kunt hier je problemen bespreken, maar we lezen ook graag de Genietmomentjes. Met een hoofdletter 🥰

▪️Je wilt investeren in de relatie

▪️Positieve mindset

▪️Uitgaan van goede intenties van partner en andere leden

▪️Je in autisme willen verdiepen. Zonder inzicht in autisme is een relatie erg ingewikkeld…

▪️Willen zoeken naar oplossingen en mogelijkheden. Kijken naar hoe het wél kan lukken

▪️Niet alles klakkeloos afschuiven op autisme

▪️Niet zomaar narcisme labelen op een autistische partner

▪️Geen scheidingsadviezen of Ren-weg

▪️Goede zelfzorg. Dit is een veelvoorkomend onderwerp in de groep. Erg belangrijk voor jou én de relatie!

▪️Elkaar mogen vragen naar het complete plaatje en het eigen aandeel

📍RESPECT

▪️Respect naar elkaar, naar onze partners en tegenover autisme

▪️Problemen mogen worden gedeeld, maar worden altijd respectvol beschreven

▪️Partners worden niet afgebrand

▪️We veroordelen elkaar en de partners niet

📍ACTIVITEIT

Alleen als iedereen meedoet leren we elkaar kennen en ontstaat onderlinge verbondenheid en vertrouwen. Op actieve deelname wordt daarom strak beheerd.

▪️Ieder lid praat regelmatig inhoudelijk mee onder berichten van andere leden

▪️Ieder lid plaatst ten minste eens per 2 maanden een eigen inhoudelijk bericht

▪️NIEUWE LEDEN stellen zich binnen 3 dagen na toevoegen voor en praten ook mee. Een nieuw lid deelt binnen 6 weken na het voorstelbericht een nieuw eigen inhoudelijk bericht. Alleen zo kunnen we jou ook leren kennen

EXTRA mogelijkheden voor leden

▪️Er worden zeer regelmatig meetingen georganiseerd

▪️Aan de groep is een WhatsApp-groep gekoppeld

Lidmaatschap van de groep is gratis, net als deelname aan (online) meetingen.

Onze groep is een fijn, warm, druk en oprecht bij elkaar betrokken geheel. Er is hier heel veel mogelijk, maar we verwachten dus wel ook één en ander terug. We beseffen dat deze groep hierdoor niet bij iedereen past of dat de manier van toevoegen wellicht afschrikt.

Deze opzet wordt door veel mensen enorm omarmd, omdat het ze een veilig gevoel geeft, maar anderen haken er juist op af. Door middel van deze uitgebreide groepsomschrijving hopen we dat je een zo duidelijk mogelijk beeld hebt en zelf al kunt beoordelen of dit iets voor je kan zijn.

Is dit wat je zoekt in een groep? Dan zien we je lidmaatschapsverzoek heel graag tegemoet! Je bent van harte welkom in ons midden. De meeste mensen voelen zich hier erg snel thuis.

Vergeet niet na het verzoek de 3 vragen te beantwoorden en om akkoord met de groepsregels te gaan. Je verzoek wordt anders geannuleerd.

Zodra we je verzoek zien, krijg je van het beheerteam een PB met gerichtere vragen. Vaak krijg je dat PB snel, soms kan het iets langer duren. Als je tegelijk een lidmaatschapsverzoek bij verschillende groepen indient, kan het zijn dat je denkt al bij ons te zijn toegevoegd, maar dat doen we echt nóóit zonder PB-contact. Houd je Messenger dus in de gaten.

Ons PB wordt verstuurd vanuit het beheeraccount ‘Beheer Autisme Jolanda Hoenjet’ en staat verstopt onder Berichtverzoeken of Spam in Messenger. Zo’n eerste PB is helaas vaak lastig te vinden.

👉TIP: als je zelf alvast een kort PB’tje stuurt, dan komt ons PB daarna gewoon zichtbaar in je lijst te staan. Veel mensen weten niet waar zo’n eerste PB verstopt staat, dus schroom vooral niet en stuur zelf al iets. Een kort Hoi of zo is genoeg.

Voor de activiteit krijgt iedereen standaard een extra uitleg en dubbele check.

Accounts die we niet toelaten

  • een lege profielfoto. Al staat er maar een bloem of een huisdier, als het maar geen blauw Facebookpoppetje is
  • heel nieuwe accounts, want er zijn helaas veel fake-profielen. Heb je een nieuw account, stuur dan eerst een PB
  • vreemde namen
  • namen van 2 keer 2 letters (niet te taggen)

Heb je nog een vraag, stuur dan gerust een PB op het beheeraccount.

Wil je een indruk van mijn blogs krijgen voor je je aanmeldt, kijk dan hier even rond op m’n website.

Voor lidmaatschap heb je Facebook én Messenger nodig.

-Jolanda Hoenjet-de Jong-

Heb je behoefte aan contact met andere partners-van, maar past deze groep niet goed bij wat je zoekt, kijk dan even verder. Er zijn op Facebook nog andere partnergroepen die wellicht beter bij je passen. De insteek is vaak wat anders, maar je kunt daar bijvoorbeeld ook alleen meelezen.

Contact met mensen in eenzelfde situatie kan erg fijn zijn.