Gespreksgroepen rondom autisme op Facebook
Belangrijk! Als je interesse hebt om in een gespreksgroep aan te sluiten, lees dan eerst dit stuk en de groepsomschrijving even door. Deze groepen werken op een andere manier dan veel andere groepen die je online vindt. Als niet alle pijlers bij je passen, heeft het indienen van een lidmaatschapsverzoek geen zin.
Naast deze website en de Facebookpagina Ervaringen rondom autisme heb ik een aantal groepen opgezet. Dit zijn gespreksgroepen die allemaal met autisme te maken hebben. Ik noem ze bewust GESPREKSgroepen, omdat we hier ook echt het gesprek met elkaar aangaan. Alleen stilletjes op de achtergrond meelezen, kan in deze groepen niet. Van ieder lid wordt enige deelname verwacht. Meer hierover vind je in de groepsomschrijving van de groep waarin je eventueel interesse hebt.
Om lid van één van deze gespreksgroepen te kunnen worden, heb je Facebook en Messenger nodig. De groepen die je hieronder vindt zijn allemaal op Facebook en zijn privé/besloten. Dat betekent dat je vrienden niet zien dat je lid bent en dus ook niet zien wat je deelt.
Als je een lidmaatschapsverzoek indient, neem ik (namens het beheerteam) ALTIJD eerst contact met je op via Messenger. Ledencontact werkt niet prettig via mail, dus je hebt wel echt Messenger nodig.
Het eerste bericht is helaas vaak lastig te vinden. Het staat verstopt onder Berichtverzoeken of Spam. Vind je het niet, dan kun je altijd zelf contact met me opnemen. Dat kan via de chatfunctie op de Facebookpagina Ervaringen rondom autisme.
Iedereen die een lidmaatschapsverzoek stuurt, krijgt een aantal algemene vragen die over de pijlers van de bewuste groep gaan. Mensen die niet in de doelgroep van de gevraagde gespreksgroep passen, kunnen vanzelfsprekend niet bij ons aansluiten.
Je vindt de omschrijvingen van de verschillende groepen via de linkjes hieronder.
Ben je op zoek naar contact in een groep, maar passen deze groepen niet, kijk dan even verder, want er zijn op Facebook en daarbuiten nog veel andere groepen die wellicht wel bij je passen. Contact met mensen in eenzelfde situatie kan erg fijn zijn.