Loslaten wat je niet vast hoeft te houden

HOE GAAT HET MET JE? De basis voor dit stuk schreef ik in 2016. Het heeft toen tijdelijk op m’n persoonlijke tijdlijn gestaan, maar uit onzekerheid verwijderde ik het 2 weken later weer. Inmiddels ben ik een flink aantal jaar verder. Omdat ik denk dat hier heel herkenbare dingen in staan, heb ik het herschreven en deel ik het nu graag als blog.

Lees meer »

Over leven en overleven als je unieke zelf

Je bent goed genoeg! In het kort onze situatie. Ik ben sinds 1986 partner van mijn man met autisme en sinds 1997 moeder van onze thuiswonende zoon met autisme. Zelf heb ik de diagnose chronische depressie. Het autisme in huis draagt daar niet altijd positief aan bij, maar de basis van mijn depressie zit in zaken in mijzelf.

Lees meer »

Eigen 'rotzooi' opruimen

Een tijdje terug had ik een kort praatje met een meneer van de gemeentereiniging toen ik onze honden uitliet. Het zette me aan het denken en bleef me bij, daarom schreef ik er dit stuk over.

Lees meer »