Een plekje voor jezelf

Gepubliceerd op 26 augustus 2019 om 19:25
Een plekje voor jezelf. Belangrijk in relatie met een partner met autisme.

Met een beetje creativiteit bedachten we een mooie oplossing. In gezinnen waar de spanning af en toe oploopt, is het hebben van een eigen plekje heel fijn. Voor alle gezinsleden. Je even terug kunnen trekken, is soms echt nodig om weer tot jezelf te komen. Ik kreeg het advies voor zo’n eigen plekje van een therapeut, en direct daarna zijn m’n man en ik gaan brainstormen en gaan meten.

Mijn hoekje is letterlijk een hoekje, ontstaan door 2 kasten zo te zetten dat er een extra ruimte achter ontstond. We hebben gepuzzeld en geschoven met kasten, want veel ruimte hadden we niet over in ons huis. Uiteindelijk wisten we dit hoekje te realiseren. We hingen er een gordijn tussen, en klaar. Ik verkocht wat oude spulletjes en kocht van de opbrengst een schommelstoel, een kleed en een lamp. Verder waren we creatief met kastjes en dingetjes die we al hadden. In mijn hoekje zit precies een raam zodat het lekker licht is.

Waar een wil is, is een mogelijkheid. Zitten mijn gordijnen dicht, dan wil ik niet gestoord worden. Het werkt voor ons.

Op de foto zie je mijn bewuste hoekje. Misschien inspireert dit jou om ook eens te gaan schuiven om zo jouw eigen plekje te maken.

-Jolanda Hoenjet-de Jong-