Valentijnsdag

Gepubliceerd op 14 februari 2021 om 13:17
Ervaringen rondom autisme Partner relatie Valentijnsdag

Valentijnsdag in huize Hoenjet, ik kan er kort over zijn, we doen er niets aan. Toch kreeg ik vanmorgen een geweldige herinnering van Facebook voorgeschoteld van 4 jaar geleden. Ik maakte er deze blog van.

Valentijnsdag 2017

Een speciale dag voor de liefde is de grootste commerciële onzin roep ik altijd. En m’n man zegt dat ook. We zitten gelukkig dus wel op 1 lijn, want anders hadden we een klein probleem. We zeggen dat we elke dag lief zijn voor elkaar, en verreweg de meeste dagen zijn we dat ook.

Ik was aan het koken toen hij thuis kwam van de bouwmarkt. Hij moest iets halen voor een klusje in huis. De keuken in lopend houdt ‘ie iets achter z’n rug verborgen. Ik zie dat en voel ‘m aankomen. “Hè, waarom doe je dat nou, we doen hier toch niet aan?”. Dikke grijns op z’n gezicht, haalt met een zwier z’n cadeau achter z’n rug vandaan en drukt het in m’n handen. Een bus montagekit 😂. "Alsjeblieft, heb jij ook eens iets voor Valentijnsdag". We lagen samen helemaal in een deuk. Geweldig moment!

Verder met koken, dacht ik, want 2 tellen later stond ‘ie opnieuw bij me. Nu met een bakje plantjes, keurig in cellofaan verpakt en versierd met gekleurde lintjes. Hij was de supermarkt tegenover de bouwmarkt ingegaan om dit voor mij te kopen. Hij vond z’n bedachte montagekit-grap wel leuk, maar vond dat ik toch ook een echt cadeautje verdiende om z’n grap goed te maken.

Hoe commercieel ik het ook vind, dit was een Genietmomentje. Zowel de humor rondom de montagekit, als ook dit ‘goedmakertje’.

Vandaag, Valentijnsdag 2021, doen we wat we normaal ook doen. Niet iets extra bijzonders. Nou ja, vanmiddag een lekker gebakje, maar dat doen we wel vaker. Dat we het na bijna 35 jaar nog steeds fijn hebben samen is voor ons bijzonder genoeg.

Toch begrijp ik dat mensen deze dag wel gebruiken voor iets extra’s. En misschien wel juist in deze tijd. Ik wens iedereen die vandaag een bijzonderder dag dan anders maakt dan ook een mooie Valentijnsdag toe 💕

-Jolanda Hoenjet-de Jong-

#autisme #partner #partnermetautisme #autismeacceptatie #relatie #ass #Valentijnsdag #liefde